Veel gestelde vragen

FAQ staat voor ‘Frequently Asked Questions’ en daarmee proberen we vooraf antwoorden te bieden op de belangrijkste vragen die betrekking hebben op de picturefix. Het kan natuurlijk zo zijn dat de vraag die je hebt hieronder niet beantwoord wordt. Neem dan contact op zodat we je alsnog kunnen antwoorden.

Verzending met de feestdagen

Uiterste bestelmoment voor de Kerst.

Bestel bij picturefix voor 16.00u op maandag 15 december. Dit geldt voor al onze producten.

Mocht bovenstaande datum gepasseerd zijn dan kunnen we je bestelling mogelijk alsnog verzenden. Mails ons dan via [email protected]

Omdat kerst nu eenmaal een groot feest is.

Als je ons een leuk bericht stuurt dan zullen we je pakketje voorzien van een leuke kerstdecoratie.

Geen keuze kunnen maken? Onze kadobonnen zijn altijd origineel.

We hebben een super kerstontwerp gemaakt! Bovendien kun je bij ons een vast bedrag of zelf een bedrag kiezen voor op de bon. Wanneer je even een emailtje stuurt, sturen we de kadobon op naar het gewenste adres.

Nog even voor de zekerheid.

Wij printen met liefde voor foto’s de magische momenten die door jullie zijn vereeuwigd. 100% garantie kunnen we niet geven. Wel doen we ons uiterste best om, samen met onze bezorgers, alle bestellingen op tijd af te leveren. Niet gevreest, want met picturefix is het gehele jaar een feest…

Altijd bereikbaar.

Mocht je nog vragen hebben dan kun je ons altijd bereiken via [email protected] Bellen kan natuurlijk ook. We zullen je altijd zo snel en zo goed mogelijk helpen.

Kwaliteit

Picturefix zorgt ervoor dat je jarenlang van je foto’s kunt blijven genieten. De originele producten alsook de haarscherpe en duurzame print maken het plaatje compleet.

wat is de minimale fotokwaliteit om te printen op een picturefix?

Dit is de meest gestelde vraag en daarom een belangrijke om aandacht aan te besteden.

Om op grootformaat te printen moet je foto voldoende pixels/beeldpunten bevatten, wat zich vertaalt in dpi. Onze website controleert op het aantal pixels en vertelt of je afbeelding het minimale aantal pixels heeft voor elk formaat picturefix. Zo kun je gerust foto's gebruiken van je camera, mobiele telefoon of Facebook.

Of je foto onscherp of bewogen is, en daardoor niet korrelig, wanneer je deze op grootformaat print kan een website je niet automatisch vertellen. De moderne spiegelreflex, systeem camera’s en mobiele telefoons hebben hier vaak geen last meer van door de goede lenzen, sluitersnelheid en beeldprocessoren. Deze foto’s zijn al snel minimaal geschikt voor een A1 formaat picturefix. Als je afbeelding scherp is op je computerbeeldscherm en onze website aangeeft dat je voldoet aan de minimale dpi waarde, wordt je print op de picturefix superscherp. Controleer altijd zelf of de foto onscherp of bewogen is.

Ben je niet zeker over de kwaliteit van je afbeelding, of wil je een leuke collage laten maken, dan kun je via de contact pagina je foto uploaden en ons verzoeken deze te beoordelen. We helpen je graag!

wat is de printkwaliteit van een picturefix?

Fotoliefhebbers en professionals willen kraakheldere foto’s voor aan de muur. Bij het printen steunen we op de jarenlange ervaring in de foto en signing sector. Het gebruik van de nieuwste machines en software zorgt ervoor dat we haarscherp printen en een ongekend kleurbereik hebben. Zowel de materialen als de inkten blijven jarenlang goed waardoor kleuren niet vervagen en je zult blijven genieten van je picturefix. Foto’s komen echt tot leven op een picturefix! Heb je vragen over de printspecificaties dan helpen we je graag.

waarmee kan ik de beeldwaliteit van de picturefix xframe vergelijken?

Alsof je beeldbestand geprint en geplakt is op dibond of plexiglas. Zo strak hangt het picturefix xframe aan de muur. De print van de picturefix geeft een diepgang aan de foto en is daarmee onderscheidend en uniek. Je hebt geen last van glossy lichtreflectie of een doekstructuur zoals bij canvas.

hoe kwetsbaar is de picturefix xframe print?

De printtechniek die nodig is om het matte effect op de picturefix xframe print te krijgen is niet volledig krasvast. Wel is de fotovinyl print waterbestendig. Net als bij alle vormen van print is het belangrijk dat je voorzichtig bent. De meegeleverde beschermlaag zorgt ervoor dat je picturefix print mooi blijft tijdens het vastklikken aan het picturefix xframe. De unieke verpakking zorgt ervoor dat je picturefix xframe tijdens transport beschermd is.

Uploaden

Je eigen picturefix start bij het uploaden van je eigen afbeelding. We hebben dit zo gemakkelijk mogelijk gemaakt. Begin op de homepagina met uploaden of click op de bestelknop bovenaan. We begeleiden je door aan te geven wat de minimale grootte is van ieder formaat picturefix. Ook geven we aan wat het formaat is van de afbeelding die je zelf hebt geupload. Heb je graag ondersteuning dan kun je via de contactknop boven- of onderaan de pagina ons een bericht sturen of bellen.

welke beeldbestanden kan ik uploaden?

Beeldbestanden die eindigen op .jpg en .png. Onder andere .tiff en .pdf bestanden kunnen niet via de website geupload worden.

Toch .pdf of .tiff bestanden bestellen? Upload je beeldbestand via de contactpagina en binnen 1 werkdag krijg je van ons een reactie waarin we vertellen we of je beeldbestand geschikt is en welke picturefix formaten je kunt bestellen.

We ondersteunen graag als je vragen of bijzondere wensen hebt!

wat zijn de uploadspecificaties?


Standaard accepteren we .jpg en .jpeg bestanden via de website. Bij .jpg en .jpeg bestanden controleert onze website het aantal pixels en vertellen we je of je afbeelding het ‘minimale’ aantal pixels heeft om het kleinste formaat picturefix te kunnen printen.

Of je foto onscherp of bewogen is, en daardoor niet korrelig, wanneer je deze op grootformaat print kan een website je niet automatisch vertellen. De moderne spiegelreflex, systeem camera’s en mobiele telefoons hebben hier vaak geen last meer van door de goede lenzen, sluitersnelheid en beeldprocessoren. Deze foto’s zijn al snel minimaal geschikt voor een A1 formaat picturefix. Als je afbeelding scherp is op je computerbeeldscherm en onze website aangeeft dat je voldoet aan de minimale dpi waarde, wordt je print op de picturefix superscherp. Controleer altijd zelf of de foto onscherp of bewogen is.

Toch .pdf of .tiff bestanden bestellen? Upload je beeldbestand via de contactpagina en binnen 1 werkdag krijg je van ons een reactie waarin we vertellen we of je beeldbestand geschikt is en welke picturefix formaten je kunt bestellen.

We ondersteunen graag als je vragen of bijzondere wensen hebt!

welk formaat picturefix kan ik bestellen?

Dat vertelt onze website je. Upload je foto en doormiddel van de resolutie geven we aan welk formaat picturefix je kunt bestellen.

hoe weet ik of mijn beeldbestand geschikt is om te gebruiken?

Onze website vertelt je of de resolutie van je beeldbestand geschikt is en welk formaat picturefix je kunt bestellen. Het totaalplaatje aan de muur wordt bepaald door meerdere factoren zoals de scherpte van de foto en de ruis die in het beeld zit. Dit hangt af van het fototoestel, de belichting, of het beeld bewogen is evenals andere factoren. Hier kan de website niet op controleren. Kijk de foto dus altijd goed na op de picturefix website voordat je deze bestelt.

kunnen jullie mijn beeldbestand controleren?

Ja, dat doen we graag! Bestel je foto op een picturefix en geef in het winkelmandje (bij het overzicht van je bestelling) aan of je een bestandscontrole wil. Als de foto geen goed fotoresultaat geeft nemen we contact met je op zodat je altijd een optimaal fotoresultaat krijgt. Je kunt ook je foto uploaden via de contact pagina om een controle op te vragen. Binnen 1 werkdag sturen we een reactie en vertellen we of je beeldbestand geschikt is en welke picturefix formaten je kunt bestellen.

kunnen jullie mijn beeldbestand verbeteren of effecten toevoegen?

Ja, effecten voegen we graag toe! Afhankelijk van je wensen rekenen we hier wel een bedrag vanaf 15 euro inclusief BTW voor. Je krijgt dan een proefbeeld via de mail toegestuurd die je eerst kunt controleren. Effecten die we toevoegen:

  • passe-partout rand om je foto heen
  • tekst op de foto
  • collages
  • kleurfilters

Heb je speciale wensen dan kun je ons contacten. Upload je foto via onze contactpagina contactpagina en vertel ons welke effecten je zoekt. Je kunt ons uiteraard ook bellen.

wat als het niet lukt om het bestand te uploaden?

We ondersteunen je graag! Onze website vertelt je of het beeldbestand geschikt is.

  • Is de foto te groot dan kun je een kleinere foto uploaden
  • Is de foto te klein dan kun je een grotere foto uploaden

Liever persoonlijke service: upload je foto via onze contactpagina en binnen 1 werkdag krijg je van ons een reactie en vertellen we of je beeldbestand geschikt is en welke picturefix formaten je kunt bestellen.

hoeveel dpi moet mijn beeldbestand zijn?

Vanaf 80 dpi kun je een picturefix bestellen en krijg je de kwaliteit die je verwacht.

Liever persoonlijke service: upload je foto via onze contactpagina en binnen 1 werkdag krijg je van ons een reactie waarin we vertellen of je beeldbestand geschikt is en welke picturefix formaten je kunt bestellen.

Betaling

Afrekenen is de laatste stap van het bestelproces. Kijk je bestelling goed na en kies de betaalwijze die jou het beste past. Alleen de bekende en gecertificeerde betaalmethodes worden door ons toegepast. Zo weet je dat je vertrouwd en veilig bij picturefix kunt afrekenen. Na het afrekenen ontvang je een bevestiging van de bestelling/ betaling.

hoe kan ik mijn picturefix bestelling afrekenen?


Dat gaat heel makkelijk via iDeal, Paypal, of Creditcard. Je betaalt bij ons vooraf en krijgt de bestelling vervolgens thuis afgeleverd. Voor andere betaalmethoden kun je ons hier verzoeken contact met je op te nemen.

wat kost de verzending van mijn picturefix binnen Nederland en België?


De verzending van je picturefix binnen Nederland en België kost 5 euro per bestelling. Je kunt dan maximaal 2 picturefix afbeeldingen laten verzenden. Dit betekent dat de verzending van de tweede picturefix gratis is.

wat kost de verzending van mijn picturefix buiten Nederland en België?


Dit hangt af van het bezorgadres. Voor de verzendtarieven buiten Nederland en België kun je ons hier verzoeken contact met je op te nemen.

Levering

Om je picturefix te beschermen tijdens transport hebben we afspraken met erkende transporteurs en zorgen we ervoor dat je picturefix goed wordt ingepakt. Heb je de picturefix sneller nodig dan onze standaard levertijd voorschrijft dan zetten we graag een extra stap om dit mogelijk te maken. Neem contact met ons op en geef je wensen door dan laten we weten of het mogelijk is.

wat is de levertijd van mijn picturefix?

We leveren de picturefix binnen 6 werkdagen. Meestal is dit sneller. Is er sprake van spoed dat bieden we graag een passende oplossing. Je kunt ons via de contactpagina verzoeken contact met je op te nemen.

hoe krijg ik de picturefix xframe en poster wisselprint aangeleverd?

Ook de picturefix xframe en poster wisselprint zit stevig verpakt in een gave driehoekige verpakking. Een gegarandeerde glimlach voor diegene die de picturefix in ontvangst neemt. In de xframe verpakking tref je de wisselprint met hoekpuntjes al voorgeplakt. De xframe wisselprint klik je met eenvoudig vast aan het picturefix xframe. De poster wisselprint krijg je in een kokerverpakking toegestuurd. De print wordt in een beschermfolie aangeleverd.

kan ik losse onderdelen van de picturefix bestellen?

Alleen de wisselprint kun je via de website los bestellen. Mocht je andere onderdelen los willen bestellen neem dan hier contact op en geef aan wat je wensen zijn.

Xframe strak spannen

Gemak is bij de picturefix een kernpunt. Bekijk het instructiefilmpje of blader stap voor stap de handleiding door. Eenmaal strakgespannen ervaar je de schoonheid van je eigen afbeelding op grootformaat. Nu hoef je de picturefix alleen nog maar aan de muur te hangen.

hoe werkt het strak spannen van de picturefix?

Op de homepagina van de website staat een stap voor stap instructiefilmpje waarin te zien is hoe gemakkelijk het is om de picturefix strak te spannen en op te hangen. De handleiding wordt meegeleverd in de verpakking en kun je ook op de website bekijken.

blijft de picturefix altijd strakgespannen?

Ja, de picturefix is ontwikkeld om er binnenshuis of op kantoor jarenlang plezier van te hebben. De picturefix is niet ontworpen voor gebruik buiten. Extreme omstandigheden dienen vermeden te worden.

Xframe ophangen

Alles zit in de verpakking om de picturefix xframe direct aan de muur te kunnen hangen. Het enige wat je zelf nodig hebt is een ophangpunt. Bekijk het instructiefilmpje of lees de stap voor stap handleiding. Binnen een handomdraai hangt je picturefix xframe en zul je er jarenlang plezier van hebben.

hoe makkelijk is het om de picturefix xframe aan de muur te hangen?

Je kan de picturefix xframe zichtbaar (met lijsthangers aan de hoekpunten) en onzichtbaar (aan het xframe achter de picturefix print) ophangen. Op de website staat een stap voor stap instructiefilmpje waarin te zien is hoe gemakkelijk het is om de picturefix xframe strak te spannen en op te hangen. Ook staat het beschreven in de handleiding.

hoe kan ik de picturefix xframe onzichtbaar (spijker of schroef) ophangen?

Gebruik hiervoor de rubberen o-ring die wordt meegeleverd in de verpakking. Op de website staat een stap voor stap instructiefilmpje waarin te zien is hoe gemakkelijk het is om de picturefix xframestrak te spannen en op te hangen. Ook staat het beschreven in de handleiding.

hoe kan ik de picturefix xframe zichtbaar (lijsthangers) ophangen?

Gebruik hiervoor lijsthangers of draad en verbind deze met de hoekpunten van het picturefix xframe. Net als een spijker of schroef worden lijsthangers en draad niet meegeleverd in de verpakking.

kan ik de de picturefix xframe zowel liggend als staand ophangen?

Ja, dat kan bij zowel de zichtbare als onzichtbare ophangwijze.

Wisselprint

Het picturefix xframe is verwisselbaar waardoor je alleen een wisselprint hoeft te bestellen om een volledig nieuw middelpunt van de ruimte te creëren. Zo groeit de picturefix xframe mee met de mooiste momenten in je leven en heb je er jarenlang plezier van.

wat is een wisselprint?


De picturefix xframe prints kun je verwisselen. Heb je de picturefix xframe al aangeschaft en wil je een nieuw beeld aan de muur dan hoef je alleen een nieuwe print te bestellen, immers het picturefix xframe heb je al. Ideaal voor een compleet nieuwe sfeer in de kamer!

waar kan ik de wisselprint bestellen?


Dit werkt hetzelfde als bij het bestellen van een volledig pixturefix xframe systeem. Bij het overzicht van je picturefix bestelling kies je de optie ‘wisselprint bestellen’. De prijs van je bestelling gaat omlaag omdat je geen xframe meegeleverd krijgt.

Onderhoud

Het picturefix xframe is onderhoudsvrij. Mocht er sprake zijn stofvorming dan kan je het picturefix xframe gemakkelijk afnemen met een droge of vochtige, niet krassende doek.

hoe kan ik de picturefix xframe schoonmaken?

Het picturefix xframe kun je makkelijk stofvrij houden door met een droge of vochtige, niet krassende doek of ander huishoudelijk hulpmiddel (met zachte en niet krassende structuur) het oppervlak van de picturefix print af te nemen.

Tevredenheid

Als je 100% tevreden bent met de picturefix dan horen we dat graag. Als je niet 100% tevreden bent dan horen we dat ook graag. We staan altijd voor je klaar en bieden een oplossing wanneer je klachten hebt over de picturefix. Zo kunnen we de picturefix samen nog beter maken!

kan ik mijn picturefix terug sturen?


De picturefix wordt met zorg op maat voor je gemaakt. Hierdoor geldt de Wet ‘Koop op Afstand’ niet voor de picturefix en kun je je bestelling niet herroepen. Dit neemt niet weg dat we je graag van dienst zijn. Je kunt ons hier verzoeken contact met je op te nemen zodat we samen tot een passende oplossing kunnen komen als je niet tevreden bent met je bestelling.

waar kan ik een klacht indienen?


We zijn constant bezig met ons picturefix product en de service rondom het product. Ook als er iets niet naar wens is staan we voor je klaar. Je kunt ons hier vragen contact met je op te nemen als iets niet naar wens is. Zo komen we samen tot een passende oplossing.